čtvrtek 31. března 2016

Andělsky krásné řasy s Dermacol Angelash

Krásný čtvrtek,

dnes mám pro vás recenzi na poslední  řasenkový počin od Dermacolu. Po rudé Devilash, která byla báječná přichází na trh její světlá stránka a to čistá andělská kráska Angelash. Jestli je stejně tak dobrá jako její ďábelské dvojče se dozvíte níže.


Začnu obalem, který je vyveden ve světlých tónech bílé se zlatým perleťovým leskem. Nápisy jsou pak natištěné zlatým písmem. Myslím si, že tento barevný design se k řasence hodí a docela se mi i líbí. Minimálně je snadno rozpoznatelný mezi všemi těmi tmavými obaly jiných řasenek. Kartáček řasenky je klasický štětinkový, avšak jeho tvar je prohnutý, což by mělo zajistit natočení řas a velký objem. U prohnutého konce jsou štětiny kratší, naopak z druhé strany jsou delší.  Já řasenku nejprve nanáším tou prohnutou částí, pak kartáček otočím a řasy ještě pročešu těmi delšími štětinami. 


Co se týče konzistence, tak ta mi přijde fajn už od samého začátku. Možná je malinko mokřejší a ulpí tak na kartáčku více barvy, avšak na řasy se dostane barva v rovnoměrném množství. Ty nepůsobí jinak extrémně obalené či slepené. Nebudu tvrdit, že řasy vůbec neslepuje ale není to nic hrozného. Co se týče natočení řas, tak to není nijak výrazné. Sice jsem ho zaznamenala, ale třeba u Devilash bylo mnohem výraznější. Jinak však řasy výborně zahustí, prodlouží, ale především je zvýrazní a dodá jim super černou barvu.


Během dne mi řasenka drží v neporušeném stavu. Nezaznamenala jsem žádné opadávání, obtiskování ani drolení. Jediné čeho jsem si všimla, že občas při nanášení tvoří hrudky. Odličuje se dobře.


Takže suma sumárum se tato řasenka Dermacolu povedla. Osobně mi vyhovuje a používám jí ráda. Pokud bych jí však měla srovnat s Devilash, tak ta mi přišla lepší. Jednak mi více vyhovoval její kartáček a celkově se mi s ní lépe pracovalo. Dobré jsou obě, ale pokud váháte kterou zvolit, tak za sebe doporučuji ďábelskou variantu.

Zkoušely jste Angelash? Vyhovuje vám?

Radu



úterý 29. března 2016

Velký jarní Yankee Candle haul

Hezký den děvčata,

i když článek o svíčkách jsme měly na blogu poměrně nedávno, musím Vám ukázat, co za novinky přistály do mé sbírky Yankee Candle. Některé z vůní, které dneska u mne uvidíte jsou z různých sběratelských edicí, tak pokud Vás zaujmou, musíte pro ně rychle do obchodu než se vyprodají.

Za poslední měsíc tu mám hned 6 nových svící, 3 střední HW a 3 velké HW. Ještě nedávno jsem říkala, že si mi ty velké svíce vůbec nelíbí, ale díky svícím ze sběratelských edic, které jsou jen v nich, jsem si na ně nějak zvykla a zalíbily se mi.  


A co mám tedy nového? Ze sběratelských edicí jsou to hned tři kousky - Picnic in the Park, Golden Sands a April Showers.

Picnic in the Park - je krásná jarní vůně, posezení v parku. Cítím svěží ananasový koláč, zasypaný kokosem, do kterého se mísí vůně čerstvě posekané trávy. Intenzita je střední, není to bolehlavová vůně, ale přesto provoní.

Golden Sands - nikdy by mne nenapadlo, že zrovna tato vůně mne osloví, protože jsem především věrná jemným, bílým a ovocným vůním. Tato vůně voní sladce, exoticky, pomerančové květy v kombinaci se santalovým dřevem. Já v ní cítím i lehce karamel. Intenzita střední, provoní krásně a není přeslazená.

April Showers - to je moje, vůně citrusů a jarního deště. Vůně je jemná, svěží, avivážového typu. Intenzitu bych popsala jako slabší, ale přesto jde hezky cítit.

Střední svíce jsem vybírala z těch dostupných, tedy nejedná se o žádné končící vůně ani limitky.

Pink Sands - tato vůně ve vosku byla jedna z mých prvních YC a miluju jí do teď! Je svěží, jemná a přitom jde hezky cítit. Nedráží a uvolňuje mysl i ducha. Cítím z ní písečnou pláž, exotické květy, citrusy, doplněné lehkým závojem vanilkového lusku. Intenzita je střední. 

My Serenity - z letošních novinek je tato jemná relaxační vůně pro mne top. Hodně lidí ji srovnává právě s Pink Sands, ale pro mne jsou rozdílné. Vůně je to krásná, relaxační a uklidňující. Základ vůně je podobný, je citrusová s dopňkem exotických květů. Až na to, že MS je trpší, trochu kyselejší. Intenzita je podobná jako u Pink Sands.

Pink Dragon Fruit - kombinace exotického ovoce mne dostala už dávno, ale bála jsem se, že bude až moc silná a dráždila by především Emilku. Až když mi ji manžel koupil odhodla jsem se jí vyzkoušet. A vůně je to vážně boží. Sladká, exotická, ovocná. Intenzita je vyšší střední, ale není nepříjemná.


A teď přejdeme k votivkám, ty teda moc nepálím, ale když jsem na fb Yankee bazárku objevila slečnu, která prodávala u nás hůře dostupné vůně, neodolala jsem a pár jsem si jich objednala. Naslepo jsem si vybrala 4 kousky a ze všech jsem nadšená - přesně moje vůně! První byla Loves me, loves me not s jemnou vůni okvětních lístku kopretin, kterým dodává svěžest ranní rosa. Další volbou byla River Valley, svěží vůně lehce laděná lehce do pánské vůně - cítím v ní les, vodu s trochou sladké vanilky. Tmavě petrolejová svíčka nese jméno Blissful Autumn, je vůní podzimu, které dominují sladké, zralé hrušky. Poslední ze zásilky je Country Lemonade - svěží citrónová limonáda se sladkým nádechem. Jednu votivku jsem si koupila i z vůní měsíce a to Lake Sunset, protože mi ve vosku příliš nevoní - zdá se mi dost trpká. Ovšem ve votivce i svíci to je jiný level, je víc parfémová, elegantní a něžnější.


Co se týče vosků je to u mne vyrovnané, čtyři byly vůně "domácí", ale poštou mi také dorazil poklad složený ze 4 vosků z USA. Začnu těmi zajímavějšími a to právě těmi americkými. Ještě před tím než jsem si objednala velký HW Picnicu, měla jsem už na cestě vosk. Ten bohužel narozdíl od svíce voní víc chemicky a spíš trávově, ale je pravda, že jsem jej ještě nepálila, třeba se taky hezky rozvoní. Moje úchylka na lehce pánské vůně pokračuje s voskem Crisp Morning Air, který voní jako první mrazíky. Růžový Beach Flowers je naopak svěží květinovka, kdy se mísí vůně exotických květů se slanou vůní moře. A poslední z vosků je příprava na Vánoce a to díky jmelí - Mistletoe. Nikdy jsem si nemyslela, že jmelí voní a tento vosk jeho vůni taky neznázorňuje. Je to spíš vůně jehličí borovice. Z vosků u nás dostupných jsem sahala po dvou ověřených, kdy Aloe Water je už vypálená a My Serenity k tomu už nemá daleko. Dvě druhé vůně jsou ovocné a to Mandarin Cranberry a Pink Dragon Fruit, oba jsou pro mne novinky a voní vážně skvěle, přesně tak jak říká název.

Také jsem si pořídila nový set doplňků a to prstenec a svícen ze řady Matrix. K nákupu tohohle setu se váže historka - psala jsem na oficiální YC jestli nějaké sady budou skladem, bylo mi odpovězeno, že nikoliv. Tak jsem nelenila a objednala si set z Anglie. Po té, co jsem měla už balíček na cestě, set se objevil na eshopu fotorada.cz, takže jsem prodělala. Kdybych si sadu objednala u nás, mohla jsem mít hned o několik vosků navíc. Ale co už :-)
Koupily jste si v únoru nějakou svíci od YC? Kupujete vůně měsíce?
M. 



neděle 27. března 2016

Výrazné smaragdovo-lososové líčení s paletkou Urban Decay Shadowbox

Krásnou velikonoční neděli Všem,

už dlouho předlouho jsme zde neměly žádné líčení. Z mé strany je to dáno tím, že se líčím do práce velice brzy (a jednoduše) a přijíždím až později odpoledne, kdy je už tma. Takže je pochopitelné, že za takovýchto podmínek žádné inspirativní líčení vzniknout nemůže. Přes víkend si zase většinou dávám úplný oddych od make-upu. Ale pokud se někam chystám, nebo čekám návštěvu, tak si ráda s líčením vyhraji. To poslední dost výrazné jsem se rozhodla vám zdokumentovat. Tak doufám, že se vám bude líbit.
V hlavě jsem měla určitou představu dvou konkrétních barev, které chci použít. Těmi byly smaragdově zelená a lososová. Použila jsem je z krásné barevné paletky od Urban Decay s názvem Shadowbox.


 Kromě těchto konkrétních barev jsem chtěla zkusit i změnit zaběhlý postup, kdy jednu barvu použiji na celé víčko a tmavší vykreslím ohyb. Tentokrát jsem chtěla výraznější barvou jednak vykreslit vnější koutek, ale také vnitřní ohyb oka. K tomu jsem použila onu zelenou barvu Indo (č.1). Když jsem měla oba ohyby vykreslené a rozblenděné, tak jsem nanesla nádhernou lososovou barvu Freelove (č.2) do vzniklého volného středu víčka. Obě barvy jsem do sebe lehce ztratila čistým štětcem.  Pak jsem vzala trošku teplé hnědé Lost (č.3) a lehce vykreslila vnější ohyb nad zeleným stínem. Dále jsem vzala ještě zlatý odstín Baked Cowboy (č.4) a nanesla jej lehce nad lososovou barvu, čímž se oko projasnilo. Pod obočí a do vnitřního koutku pak přišel rozjasňující odstín Sin (č.5).


Spodní linka kopírovala téže barvy. Kromě toho jsem vnitřní vodní linku projasnila bílou tužkou Milani. Celé líčení očí,  jsem zakončila tmavě hnědou linkou ve fixu od Gabriely Salvette. Jedná se o odstín 02 Brown. Na úplný závěr jsem nanesla řasenku Angelash od Dermacolu a oči byly vymalovány.



Líčení očí by nebylo kompletní bez upraveného obočí. To jsem nejprve vykreslila novým voskem na obočí od Essence (brzo bude recenze) a poté zafixovala středně hnědým stínem z paletky Make-up Revolution.


Pokud se jedná o zbylý make-up, tak jsem na sjednocení obličeje použila přírodní make-up Frais Monde. Nedokonalosti a kruhy pod očima jsem zamaskovala úžasným korektorem Camouflage od Catrice a zapudrovala sypkým transparentním pudrem od Yves Rocher.


Dále jsem obličej lehce vykonturovala matným bronzerem Bahama Mama od theBalm, nanesla překrásnou krémovou tvářenku od Kika. Neobešla jsem se ani bez rozjasnovače. Použila jsem narůžovělý odstín Cindy-Lou Manizer rovněž od the Balem. Jelikož jsou oči opravdu dost výrazné, tak jsem na rty nanesla pouze tělovou rtěnku od Essence.




Jak se vám výsledné líčení líbí?


Radu 

pátek 25. března 2016

Zázračné růžové vajíčko - Beauty Blender

Ahoj holky,

jako většina z Vás i já sleduju pravidelně různé tutoriály a kosmetická videa na youtube. To, že u zahraničních youtuberek houbička  na makeup ve tvaru kapky, tzv. Beauty Blender, nahradila štětce už před delší dobou, samozřejmě vím, ale já jsem mu do nedávna úspěšně odolávala. Teprve však po vyzkoušení na vlastní kůži jsem pochopila, co je to za zázrak.


Co vlastně Beauty Blender umí? S jeho pomocí si dokážete za malou chvíli nanést precizně makeup, bez toho, aby Váš obličej vypadal nepřirozeně. Dokonce slibuje dokonalý a bezchybný vzhled pleti. A jediné, co k tomu "novému a krásnému" obličeji potřebujete je právě Beauty Blender a trocha vody. Před aplikací makeupu je nutné Beauty Blender namočit, pak z něj přebytečnou vodu vymačkat. Suchý BB má přibližně asi 6 cm a po nasátí vodou se zvětší tak na centimetrů na 8 nebo 9. A pak už jen různými pohyby jako je vtlačování, vklepávání a prostě si pohráváním s houbičkou stačí makeup aplikovat. Kromě aplikace tekutých výrobků, jako jsou makeupy, korektory, tvářenky a rozjasňovače, je také vhodný k zapudrování celého díla.

Beauty Blender u nás seženete různě po netu, já jej však kupovala v Sephoře, kde se dá pořídit za 450 Kč. Pokud si vyčíhnete akci - 20%, budete jej mít jako já za 360 Kč.


Přestože jsem byla ke kvalitám Beauty Blenderu ze začátku skeptická, hned první použití mne o jeho výhodách přesvědčilo. Práce s BB je velmi rychlá - nikdy jsem neměla, tak rychle a precizně nanesený makeup. Nikdy jsem neměla pleť jako z photoshopu, ale teď už věřím, že je možné toho dokonalého looku dosáhnout. Navíc mi příjde, že díky jeho používání makeup méně ubývá. Kromě makeupu jsem si zvykla BB zapracovávat také korektor nejen na pupínky, ale zúženou špičkou se dostanu také pod oči. Protože už mám i nějaké vrásky kolem očí a oční okolí už nemám tak pevné jako před pár lety, mám radost, že BB tam zvládne korektor zapracovat v tenkém nánosu, který kruhy zakryje a korektor pod očima zbytečně nesedí. Protože jsem na speciální příležitosti začala i více konturovat, zapracovávám BB i konturovací barvy a ty vypadají jako přirozený stín obličeje a nejsou tak těžkopádné jako při aplikaci jinými pomocníky.


Zatím to vypadá, že je Beauty Blender opravdu zázrak, co? Je sice skvělý, ale pár mínusů má taky...  Prvním z nich je cena, která je vyšší, ale na druhou stranu se to vyplatí obětovat. Druhý pro mne větší mínus je to, že je nutné po každém použití BB prát. Trochu jsem se bála, že z něj makeup nepůjde dolů, ale našla jsem skvělého pomocníka a to mýdlo Protex, kterým z houbičky vyperu vážně všechno. Ještě na jedno mínus jsem narazila a to, že při cca prvních 10 praní pouští BB barvu. Ke každodennímu praní se také váže větší opotřebovávání houbičky. Zatím jej mám přes měsíc a zatím se na kvalitě každodenní praní neprojevilo. Ale co jsem četla, tak životnost houbičky je cca půl roku. No uvidíme, co vydrží :-)

Zkoušely jste už Beauty Blender? Nebo jste si pořídily houbičku od jeho konkurence? 

M.

středa 23. března 2016

Pro maminky: první péče o dětský úsměv se značkou MAM

Hezký den maminky,

protože se množství článků pro děti a o dětech zvětšuje, rozhodla jsem se, že na blogu zřídím samostatnou kategorii s názvem Pro maminky. Podle tohoto označení zjistíte, jestli je pro Vás článek přínosný a přečtete si jej nebo naopak k němu blízko nemáte a tak jej přeskočíte.

V dnešním článku se chci věnovat první dětské "zubní" hygieně, která je velmi důležitá už od narození miminka. Když se malá narodila myslela jsem si, že do zubní hygieny patří až čistění prvních zoubků, první návštěva zubaře apod. Ale později mi došlo, že čas péče o zoubky nastane ještě mnohem dřív, dokonce dříve než se vůbec zoubky začnou prořezávat. 

K první péči o dětskou pusinku jsem zvolila MAM Oral Care SET, který obsahuje "čistící rukavici" Oral Care Rabbit a také masážní kartáček.

Jako každému z nás i miminkům se v ústech po jídle začínají množit nepěkné bakterie a tak je třeba je "zlikvidovat". K tomu slouží právě zaječí rukavice. Kromě toho, že rukavicí vytřete z pusinky zbytky jídla a zabráníte tak množení bakterií, také při samotném čištění masírujete miminku dásně a usnadňujete tak trápení, které děti prožívají při prořezávaní prvních zoubků. A co je hlavní masáží a tím, že je miminku něco strkáno do pusinky a prováděna očista dásní, si už od narození zvyká na nutnost ústní hygieny a čištění zubů. 


Já sama jsem se velmi bála, že Emilka nebude rukavici v pusince chtít, hlavně, když byla hodně malinká. Ale zvykla si na čištění rychle, ani u toho neplakala. A teď, když už je větší, máme z čistění přímo hru. Zajíček se ji líbí, vždycky si s ním zahrajeme divadlo a pak už ví, že jí zajíček vyčistí pusinku. Navíc už ji trápí zoubky hodně a masáž ji hodně uleví. 

Rukavice je vyrobena z příjemného mikrovlákna. Snadno se pere a rychle usychá. 


Pro masáž dásní je také určen masážní kartáček, který má na obou koncích masážní hlavice se dvěmi druhy masážních výstupků. Výstupky jsou vyrobeny ze silikonu, který je příjemný na dotek, ale zároveň i účinný. Rukojeť je dostatečně dlouhá, aby šla masáž snadno a od ruky. Naopak masážní hlavice je drobná, aby nedělala v ústech neplechu a miminku se nenatahovalo. Kartáček se stal taktéž našim každodenním pomocníkem a dokonce i oblíbenou hračkou.



Celý set zakoupíte na eshopu Babybaby za cenu 179 Kč.

Hezký zbytek dne

Maru a Emilka :-)

pondělí 21. března 2016

Too Faced - tekuté rtěnky Melted Coral a Melted Peony

Čauky holky,

jak se máte? Dneska se budu věnovat trochu kontroverzního tématu dlouhotrvajících tekutých rtěnek Melted od Too Faced. Tyhle sladké rtěnky jsou přesně tím produktem, který jedni milují a druzí nenávidí. Do kterého proudu se řadím já? 


Rtěnky Melted vynikají nejen sladkým designem, ale také velmi pěknými, ne příliš obvyklými barvami. Já jsem si pořídila hned dva odstíny a to Melted Coral a Melted Peony. Jak vyplývá z názvu Coral je sladká oranžovo-korálová barvička s lehkým nádechem růžové. Původně jsem se bála, že mi oranžová rtěnka slušet nebude, ale je to zvláštní mix teplého a studeného odstínu, který sedí ke každému typu pleti. Peony alias pivoňka je rozkošná studená růžovka s fialovým nádechem. Je to barva, která bude vážně slušet všem.

Obal rtěnky je rozkošný, vyrobeny z matného plastu v barvě obsahu tubičky. Šroubovací vršek je zase nápadně zlaté barvy, který hezky koresponduje s nápisy na tubičce. Tuba je klasická jako u lesku na rty, ovšem aplikátor není kuličkový, jak bývá zvykem. Na konci najdete měkkou houbičku, která je přímo uzpůsobena tvaru a velikosti rtů. Na jedno vymáčknutí dostanete barvy akorát na natření jedné půlky rtů. Aplikátor je precizní a dobře s ním vykreslíte srdíčko rtů. 


Konzistence u obou kousků je rozdílná. Melted Coral je tekutější naopak Peony je spíš krémovka. Podle toho je i rozdílná výdrž na rtech. Coral má výdrž slabší, ovšem Peony se na rty přicucne a drží. Pokud jen piju, tak mi Peony vydržela hravě celé dopoledne, zatím co Coral spíš asi ty 2 hoďky. Což je u "dlouhotrvajících" rtěnek slabota.


Na rtech jsou příjemné. Nevysušují a nestahují rty. Navíc nezalézají do vrásek ani nezvýrazňují šupinky. 


Upřímně řečeno, nejsem se rtěnkami úplně ztotožněná. Peony je moje favoritka, kterou používám vážně často. Za to Coral moc ze stojánku nevytahuju. Další kousek si koupím jen pokud najdu nějaký odstín, který mne naprosto uchvátí.

Cena je na takovou průměrnou rtěnku trochu vyšší - 470 Kč, ale často se dá koupit se Sephora slevou o 20% levněji.

Máte nějakou Melted? Líbí se Vám odstíny?

M.

sobota 19. března 2016

Hydratační maska Rehydrating Soothing od Collistar

Krásné ráno Všem,

nikdy bych neřekla, že si tak oblíbím používání různých pleťových masek. Ještě do nedávna jsem masky používala sporadicky. Pak se ale změnil můj způsob péče o pleť a používání nejrůznějších čistících nebo hydratačních masek se stalo mým pravidelným potěšením. Teď si zpravidla nějakou masku dopřávám 1-2x týdně. Většinou střídám dva druhy masek a to masky čistící, zpravidla s obsahem jílu a pak naopak masky hydratační. Čistících masek mám doma docela slušnou zásobu, ale kvalitní hydratační mi ve sbírce chyběla. Proto když se mi do rukou dostala hydratační maska od Collistar, byla jsem nadšená a vrhala se do testování. Jak maska obstála se dozvíte v dnešní recenzi.


Collistar Rehydrating Soothing Mask, hydratační maska – 30 ml, cena 311 Kč

Maska slibuje jednak pleť hydratovat, ale také zklidnit, snížit zarudnutí, dodat jemnost a vyrovnávat barevný tón pleti. To vše by mělo zajišťovat složení s obsahem kyseliny hyaluronové, mandlového oleje, vitamínu PP a výtažku z chrpy. Složení by mělo být natolik jemné, že je určené i citlivé pleti.


Pleťová maska vám přijde zabalená v papírovém obalu, kde najdete všechny potřebné informace. Samotná maska je umístěná v plastové tubičce bílé barvy s tyrkysovým šroubovacím víčkem. Kdyby bylo odklápěcí, tak jsem spokojenější. Vůně masky je docela příjemná, nevtíravá vůně čistoty. Parfemace je hodně jemná a cítíte jí pouze při aplikaci, na pleti již ne.Konzistenčně je maska takový lehčí krém bílé barvy. A ona maska vlastně i jako krém působí. Nanesete jí na obličej, necháte působit 5-10 minut a poté jí buď setřete nebo umyjete teplou vodou. Masku nanáším na celý obličej v tenké vrstvě. Díky krémové konzistenci, není na pleti viditelná (je bezbarvá), takže nikoho nestrašíte, a navíc díky tomu, že je hydratační se během minutky téměř celá do pleti vsákne. Maska je na pleti maximálně příjemná, během působení o ní prakticky nevíte a navíc nemusíte čekat věčnost, aby jste viděly výsledky.


Po opláchnutí je pleť hezky „napapaná“, svěží,  neuvěřitelné hebká taková až sametová. Pleť vypadá vyživeně a odpočatě. Míru hydratace je pro mou normální až smíšenou pleť dostatečná, avšak i tak potřebuji nanést ještě krém. Tak hydratační abych se již nemusela mazat maska zase není. Na masce se mi ale velice líbí, že opravdu dokáže pleť zklidnit a to tak, že podráždění či začervenání po pupíncích je méně patrné a celkově vypadá pleť zdravěji.


Přestože se může zdát, že množství 30 ml je málo, tak věřte, že vám maska vydrží opravdu dlouho. Na jedno použití stačí nanést množství velikosti lískového oříšku, takže i přes malý obsah vydrží maska dostatečně dlouho. Pokud se vám maska zalíbila, tak jako mě, tak jí můžete sehnat v parfumeriích nebo na netu. Seženete jí např. na e-shopu www.parfemy-elnino.cz.

Používáte kosmetiku Collistar? Jaká je vaše oblíbená hydratační maska?

Radu

 

 

 



čtvrtek 17. března 2016

Giveaway: Objevte kouzlo krásných řas se sérem na řasy Realash!

Hezký den slečny,

dneska mám zase milou povinnost jednu z Vás obdarovat úžasným sérem na řasy značky Realash. Já už toto sérum testuji více než 2 týdny a zatím jsem z výsledku nadšená. Řasy mám pevnější, lesklejší a začínám pozorovat i první výsledky na jejich růstu. Řasy blízko vnitřního koutku mám miniaturní, slabé a řídké a zdá se mi, že už pomalu, ale jistě sílí. 

Pokud jste ještě o Realash vůbec neslyšely, doporučuji se podívat na článek s prvními dojmy z tohoto výrobku, který najdete zde

Sérum Realash je unikátem na trhu, protože jeho první výsledky jsou viditelné již po 14 dnech pravidelného používání. Pokud vydržíte sérum používat doporučenou dobu 3 měsíce, můžete se těšit na řasy až o 83 % delší a až o 79 % hustší. A to už je něco, že?


Pokud Vás láká sérum vyzkoušet, můžete si dnes o něj zasoutěžit. 

Do soutěže se můžete zapojit tak, že splníte tyto jednoduché podmínky:
  1. být našim pravidelným čtenářem přes GFC
  2. zanechat komentář s vaším emailem
  3. pokud máte facebook, můžete Realash podpořit svým likem zde
  4. soutěž ukončíme za 14 dní, tedy do 1. dubna 2016
  5. výherce bude vylosován náhodně přes random
Každý může nechat pouze 1 soutěžní komentář. 

Nyní Vám už jen popřeji ať se právě na Vás usměje štěstí v této soutěži!
M.

úterý 15. března 2016

Home inspiration vol. II - jarní dekorace, DIY, skladování YC + vyhlášení giveaway

Krásné úterý Vám všem,

zase se mi doma nashromáždilo plno novinek v oblasti dekorací a to především na nadcházející jaro a Velikonoce. Víte, že mezi letošní trendy barvy patří všechny sladce pastelové? Ani já jsem tomuto trendu neodolala a svou oblíbenou růžovou jsem zařadila do jarní výzdoby našeho bytu. Protože především obývák máme v severských tónech šedé, bílé, doplněné mint kobercem, tak nám krásná baby pink v doplňcích vše zjemní.



Co jsem si nového pořídila k jarním dekoracím vidíte tady na koláži. A co to všechno bylo? Byla toho opravdu spousta, počínaje velikonočními zajíčky, novými kulatými svícny na čajovku a ten větší je na votivku, dále jsem neodolala novým potahům na polštářky v obýváku nebo jsem doplnila interiér dekoračními srdíčky. Bohužel většina nákupů je z různých květinářství u nás v Opavě, takže nevím, jestli je můžete sehnat i někde jinde. Ale aby to nebyla taková nuda a přehled jen těchto novinek, ukážu Vám všechno pěkně v akci.

Jaro pro mne vždy znamená větvičky ve váze. Ty moje jsou navíc ozdobené květinkami a ptáčky právě v odstínech růžové, bílé a šedé. Dál už v akci vidíte moje nové svícínky, které nám už spolu s ušáky zdobí parapet. Musím říct, že je moc pěkné, jak svícny ve tmě dírkami prosvítá světlo a plamínek svíčky. Dodá to večerní pohodě tu správnou atmosféru. Větší keramické srdíčko nám zdobí kalendář s fotkami Emilky, kromě něj jsem na poličku přidala i narcisky a samozřejmě zase zajíčky (tihle konkrétně jsou z Pepca za 25 Kč/ks). Dřevěné ptáčky jste sice už viděli v minulém "domácím" článku, ale tentokrát jsem k nim přidala kytici zelených karafiátů, které jsem dostala od manžela. Máte rády karafiáty, nebo je považujete za komunistickou květinu? Já tyhle zelené zbožňuju!


Teď nám v obýváku hrají hlavní roli oboustranné potahy na polštářky, oba dezény vidíte na fotce. Zase se jedná o super levný nákup z Pepca. Potahy jsou kvalitně ušité, z příjemného materiálu a přežily už i několik praní. Cena jako je u Pepca zvykem je lidová - 89 Kč.

Poslední dobou taky hodně peču - manžel si zejména oblíbil skořicové šneky z kynutého těsta. Je to rychlé, levné a jednoduché. Zvládnou to i ty, které pečení nebaví. Časopis FOOD jsem si velmi oblíbila a v minulém čísle jsem narazila na recept na esíčka a koka sušenky. Sice s nimi máte práci při pečení, ale chuť je dokonalá a hlavně, za poloviční cenu jedné krabice máte několik plechů těchto lahůdek.
Jedna z posledních koláží se týká skladování mých pokladů YC a taky jejich pálení. Jak je vidět, z levého horního rohu, už mi dochází místo na jejich uskladnění a budu to muset nějak vymyslet. Zatím svoje svíčky mám vysládané na horní části knihovny. Poradíte mi, jak svíčky hezky a efektivně uskladnit aniž bych pro ně musela mít speciální polici? Kde je skladujete Vy? Vosky jsem do nedávna skladovala v dóze z bonbónů, ale i ta je už je malá. Od teď mám přebytky v srdíčkovém košíčku.

Jaro letos bohužel není zrovna bohaté na mé ruční výtvory. Letos nám mé práce zdobí jenom vchod do domu a pak také máme mnou navázanou jarní kytici v kuchyni na stole. Chodí u Vás holky koledovat na Krásnou? Nevím, jestli to není zvyk jen u nás na opavsku, ale každá holka si musí nazdobit větvičku a chodí koledovat po příbuzných a známých. Já jsem Emince větvičku nazdobila květy z obarveného papírového provázku. Jeden květ mi zbyl, tak jsem jej použila do velikonoční výzdoby, kdy jsem jej přidala k slepičce do hnízda. Poslední z mých výtvorů jsou látkou potahovaná polystyrénová vajíčka. 

Na závěr ještě vyhlásím výherkyně poslední soutěže o dva Bi-oily. Menší z nich vyhrála slečna Lady Twig a větší balení poputuje k Silvě Temné. Obě holky budeme kontaktovat emailem :-) gratulujeme :-)


Dodržujete velikonoční zvyky a máte velikonoční výzdobu? Nebo Vám tyto svátky nic neříkají?

M.

neděle 13. března 2016

Došlo nám – leden až únor 2016 – Radu

Pěkný den,

dneska máme na programu dvouměsíční shrnutí mých spotřebovaných produktů. Sešlo se mi zde celkem 22 věcí, mezi nimi najdete mé stálice ale také pár bídných produktů. Které to jsou se dozvíte níže.


Dermacol Aroma Rituál jemný tělový peeling Irská káva – 200 g

Produkty Aroma Rituál mám ráda, bohužel mě tento peeling spíše zklamal. Těšila jsem se na krásně hřejivou a omamnou vůní kávy (stejně jako sprchový gel), bohužel jsem se dočkala docela podivné vůně s chemickým podtónem. Peeling byl takový pěnivý, akorát hrubý a fungoval jinak fajn, ale nějak jsme si nesedly. Další vůně asi zkoušet nebudu a radši zůstanu u svých ověřených olejových peelingů.

Natura Siberica Sauna&Spa regenerační maska na vlasy – 370 ml

Tato přírodní maska na vlasy od mé oblíbené NS byla skvělá. Hezky bylinkově voněla, měla fajn konzistenci, ale především vlasy dostatečně vyživila, dodala jim hydrataci, sílu a lesk. Za sebe můžu vřele doporučit.

Farmona Magic Spa, olej do koupele Winter Nights – 500 ml

Bohužel u tohoto přípravku bylo všechno špatně. Za prvé to vůbec není olej, ale obyčejná pěna do koupele. Kupovala jsem jí s představou krásné zimní vůně, bohužel nastalo enormní zklamání protože mi smrdí jako nějaký saponát. Pění sice hezky ale to je tak všechno. Již nikdy více.


Dermacol Firming body balm, zpevňující tělový balzám – 250 ml

Celá zpevňující řada již měla recenze zde. Jen shrnu, že balzám nebyl nic moc. Byl strašně hutný, špatně se doloval z lahvičky, obtížně se rozdíral,  jinak ale hydratoval výborně. Znovu si jej určitě nepořídím.

Dermacol Enja zpevňující gel proti celulitidě – 200 ml

Tento produkt už na tom byl lépe. Měl gelovou konzistenci, dobře se roztíral i vstřebával. Pokožku vyživil, zjemnil a vyhladil. S celulitidou však nic nezmohl.

Dermacol Firming Shower gel, sprchový gel povzbuzující zázvor – 250 ml

Pro mě nejlepší produkt z řady Enja. Sprcháč krásně svěže voněl, dokázal výborně osvěžit a povzbudit a jakoby vás nakopnout. Až bude v akci, tak si ho pořídím znovu.


Soaphorina Chillphoria maska a čistič – 125 ml

Tento skvělý produkt bude mít brzo samostatnou recenzi, takže více čekejte tam.

Soaphoria tělové suflé Kouzelný punč – 125 ml

Přírodní tělové mazadlo bylo báječné. Krásně vonělo, mělo olejovou konzistenci, takže se skvěle nanášelo ale především báječně hydratovalo. Pokožka byla voňavá, jemné a chrochtala blahem. Vřele doporučuji. Recenzi si můžete osvěžit zde.


Lirene hydratační tonikum – 200 ml

Toto tonikum bylo velice příjemné. Krásně svěže vonělo, dobře dočistilo obličej, stáhlo póry a lehounce hydratovalo. Navíc bylo bez alkoholu a stojí pár korun. Určitě koupím zase.

Lirene hydratační čistící tonikum 2v1na oči a tvář – 125 ml

Stejně tak toto tonikum bylo super. Mohla bych o něm napsat to stejné co výše, je to „modré“ mi přišlo více hydratační.  Takže záleží jak velké balení preferujete, protože dobré jsou obě dvě. Na to že bylo menší, tak mi vydrželo fakt dlouho. Můžu doporučit.



Kneip oleje do koupele – Back Comfort a Enjoy Life – 2x 20 ml

Velice příjemné olejíčky do koupele. Hezky voní, nejsou mastné a koupel je s nimi maximálně příjemná. Jedna lahvička mi vydržela asi na 3 koupele.

Boemi koupelová sůl Citrus Garden – 280 g

Super voňavá sůl do koupele. Dobře se rozpouštěla, koupel i tělo provoněla a pečovala o pokožku těla. Vřele doporučuji.

Tetesept sůl do koupele medové mléko – 80 g

Moje koupelová stálice. Krásně voní, lehce pění a vytvoří mléčnou koupel, která je pohlazení pro tělo i mysl. Koupím zase.


Balea Aqua pleťová maska – jednorázová

Asi už mé 10 spotřebované balení, což svědčí o tom, že maska je skvělá. Pleť zjemní, hydratuje a projasní. Za 30 Kč paráda.

Rival de Loop hydratační maska – jednorázová

Maska je bavlněná (plátynková), měla docela solidní velikost a tvar, takže mi na obličeji dobře držela. Jemně voněla, nedráždila a dodala pleti hydrataci, hebkost a pružnost. Za mě super.


Dermacol Devilash řasenka – 12 ml

Perfektní řasenka, která už od samého začátku měla super konzistenci, takže řady bezvadně pročesala, neslepovala, naopak je hezky natočila a zvýraznila. Dodala perfektní objem i prodloužení. Opravdu mi vykouzlila řasy ale mrkací panenka. Jen mohla vydržet o fous déle. Ke konci začala tuhnout a dělat hrudky. Jinak perfektní a až zredukuji množství řasenek, tak jdu do ní zase.

Anatomicals oční krém – 15 ml

Tento lehký gel pod oči se dobře nanášel i roztíral. Vsakoval se během chvilky, takže ráno pod make-up byl ideální. Oční okolí dobře vyživil a korektor na něm lépe držel. Celkově byl fajn, ale znovu jej mít nemusím. Teď dám přednost více hutnějším a regeneračním krémům.


Essence Camouglage cream concealer , korektor – 2,3 g

Fakt super korektor. Sice jsem spotřebovala pouze tu tmavší část, neboť druhý odstín byl na mě moc světlý, přesto si nemůžu korektor vynachválit. Byl hezky krémový, fajn krycí a se solidní výdrží. Nedokonalosti dokázal hezky zamaskovat a nezvýrazňovat. Můžu vřele doporučit.

Etude House BB Ceam Cotton Fit – 60 g

Zprvu to vypadalo, že si nesedneme, ale opak byl pravdou. BB mělo super krytí, pro mě ideální odstín se žlutým podtónem a především celodenní výdrž. Dobře se do pleti zapracovalo a dělalo moc hezkou pleť. Můžu doporučit.

Dermacol 24h Control Long lasting make-up – 30 ml

Make-upy od Dermacolu mám ráda. Tento je dobře krycí, vytváří hezký přirozený finiš a drží celý den. Do pleti se krásně zapracuje a není na ní téměř vidět. Vřele doporučuji.

Dermacol Invisible fixační transparentní pudr Natural – 13 g

Naprostá klasika mezi pudry. Tento fixační je velice jemný, na pleti není vidět, ale udělá ji sametovou, dobře jí zmatní a zafixuje make-up, který déle drží. Balení mi při každodenním používání vydrželo extrémně dlouho, měla jsem ho asi rok.


Tadá a jsme na konci. Snad se vám shrnutí a postřehy na spotřebované produkty líbily, popřípadě vám pomůžou v rozhodování co stojí za vyzkoušení a co nikoliv.

S čím máte zkušenost vy? Zaujalo vás něco?

Radu