čtvrtek 15. října 2015

Záře meteoritů na kosmetickém nebi - Guerlain Météorites Perles

Hezký den,

na dnešek jsem si pro Vás téměr po dvou letech používání nachystala recenzi na jednu z kosmetických legend a to Guerlain Météorites Perles. Upřímně řečeno první podnět pro koupi tohoto skvostu byl krásný obal a luxusní provedení, které mne jako milovníka pěkných věcí nenechalo chladnou. Ale při pravidelném používání mne dostal i obsah dózičky nejen krásný obal.


Při výběru odstínu jsem šáhla po základním odstínu 01 TEINT ROSÉ, což je vlastně transparentní perleť. K čemu vlastně meteoritky slouží? Mnoho z Vás si myslí, že se jedná o klasický pudr, který má za úkol zafixovat make-up, ale jeho účel je primárně rozjasnit celou tvář. Není určen jen na vystouplá místa, jako jsou lícní kosti, místa pod obočím nebo nad srdíčko horního rtu.


Po otevření víčka na Vás vykoukne klasická houbička, která slouží k utěsnění meteoritů a tedy jej chrání před případným rozbitím. Houbička není sice nejestetičtější, ale slouží dobře a je vážně třeba. Meteoritky jsou jemné a byla by škoda, kdyby se přenášením rozbily. Po odstranění houbičky na Vás dýchne z kuliček jemná vůně fialek, která je opravdu božská. 


Kuličky, které dóza ukrývá jsou v jemných pastelových barvách - bílé, šampaňské, zlaté, růžové, fialové a zelené. Všechny kuličky jsou už na pohled obdařeny jemným leskem, který to teprve na pleti pořádně rozbalí.



A jaké jsou ty vychvalované účinky? Stojí pudr za koupi?  

Nanášení meteoritů jde jako po másle, při nanášení štětcem se perly nedrobí, nepráší a prakticky vůbec neubývají. Neříkám, že je používám denně, ale v průměru bych řekla, že jsem je za ty 2 roky zatím použila každý týden minimálně 2x a na kuličkách to není vůbec vidět.

Pudr vytvoří na pleti lehký závoj "krásy" - pleť je rozjasněná, hedvábná na dotek a na pohled je odpočatá. Dodává tváři zdravý a svěží šmrnc. Prostě bych meteority nazvala dokonalou tečkou v celkovém líčení. 


Cena meteoritů se pohybuje okolo 1200 Kč za 30 g, ale koupě určitě nelituji a věřím, že mi perly vydrží i několik dalších let.

Zaujaly Vás meteoritky od Guerlain? Máte je nebo Vám stačí levnější verze rozjasňujících perel?

M.

28 komentářů:

  1. Zaujaly a uz dva roky premyslim, jestli je potrebuji. Krasa!

    OdpovědětVymazat
  2. Tak přesně to bych potřebovala abych nevypadala unaveně :-D jen kuličky moc nemusím kdysi jsem měla takové ty bronzové od Avonu a hromadu jsem jich poztrácela, nějak se mi zamotaly do štětce a byly fuč :-D obzvlášť když člověk ráno spěchá, každopádně už je nemám a tyhle vypadají báječně a za tu cenu bych si je určitě víc hlídala , a je pravda , že kuličky vůbec neubývají, nevím čím to je :-) http://terrybeautybook.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně pleť rozjasní, ale bez pocitu přílišného lesku a mastnoty. Co se týče aplikace, taky mi to trvalo než jsem se s ní sžila, ale už to zvládám :D

      Vymazat
  3. Já se přiznám, že žádné rozjasňující perly nepoužívám a tak mi tyhle přijdou i dost drahé. Ale musím uznat, že balení je nádherné a věřím, že jde o kvalitní produkt :)

    SweetElis

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahé opravdu jsou, ale kupovala jsem si je už před 2 lety a ani pravidelné používání na nich není vidět. Takže pak je otázka, zda jsou opravdu drahé, když vydrží několik let? :-)

      Vymazat
  4. Mně klasické meteoritky moc nelákají, ale hrozně se mi líbí obal nastávající vánoční limitky. Jen tam je barva perel a hvězdiček úplně jiná, jsou bílé, krémové a tak, tak se bojím, že to bude spíš rozjasňovač.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu limitku jsem zatím neviděla, ale kouknu - určitě budu božské.

      Vymazat
  5. Koho by nezaujaly:-) Obal je nádherný a věřím, že ten efekt je úžasný:-) Od koupi mně vždy odrazovala cena, přece jen to není zrovna za pár korun, ale pokud nějakou dobu vydrží, tak bych o nich přemýšlela:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, jak píšu - mám je už dva roky a používání na nich není skoro vidět. Takže se určitě vyplatí, alespoň já koupě nelituju.

      Vymazat
  6. Já jsem dlouho přemýšlela nad tím, že si je koupím jen kvůli tomu nádhernému balení. :-) Ale ovládla jsem se, pleť potřebuju spíš pudrovat matujícími pudry a i tak se s většinou z nich za pár hodin "samovolně" lesknu jako kdybych Guerlainí koule používala několikrát denně. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli se bojíš přílišného lesku, tak to vážně nemusíš :-) já taky používám matující pudry a ty meteoritky dodávají úplně jemný rozjasňující efekt - spíš bych řekla, že než rozjasněná, tak vypadá ta pleť prostě líp a zdravěji. Takový efekt jako rozjasňovače nedodají.

      Vymazat
  7. Meteoritky vypadají opravdu moc hezky, bohužel jsou pro mě docela drahé. Ale snad si je někdy v budoucnosti pořídím :)
    Double Infinity

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V době, kdy jsem studovala, jsem si je taky nemohla dovolit, ale pak jak člověk začne pracovat si občas něco lepšího pořídí.

      Vymazat
  8. Vypadají opravdu skvěle, ale za tak vysokou cenu bych si je nekoupila..

    Nela z Beauty Charm
    GIVEAWAY - O krásné šperky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, každý nemá prioritu v utrácení za drahou kosmetiku :-)

      Vymazat
  9. Tahle kouzelná krabička je na mém wishlistu, možná ale ta "pevná" verze, hlavně kvuli cestování a tak. Snad brzy.. A ty si ty tvé hýčkej !
    LENNY MALI i DANMARK

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo by po nich taky netoužil, že? :-) Presovanou verzi mám taky na svém wishlistu, ale momentálně je v pozadí, převálcovaná jinými věcmi :-)

      Vymazat
  10. Nádherné jsou. Rozjasňující perly nepoužívám, ale asi bych hledala levnější verzi. :-)
    welcometomyworld

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se vždy setkala pouze s perlami ala rozjasňovač, ale tyhle dělají pleť spíš hezčí, místo klasického rozjasňovače nad líčka nebo pod obočí se nehodí.

      Vymazat
  11. O tomhle jsem ještě neslyšela :) pěkný článek
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fajn vychytávka pro rozzáření každodenního makeupu :)

      Vymazat
  12. Mně nezaujaly, jako líbí se mi obal, líbí se mi na fotkách. Jakmile je vyzkouším na prodejně, nic na nich nevidím. Na jednu stranu bych je chtěla, protože je má každý :D Na druhou stranu jsem ráda, že mě neberou, protože bych zas utrácela peníze, které si můžu nechat na něco jiného. Ale přiznávám, že jsou krásné

    OdpovědětVymazat
  13. Tyhle ty perličky vůbec nevlastním ale určitě na ně u mě přijde taky řada. Je fajn že výrobek funguje, rozjasnit tváře je potřeba, líčení to dodá šťávu.

    OdpovědětVymazat
  14. Mám asi půl roku, řekla bych, že stejný, ale v jiném obalu a musím říci, že je to kouzlo.Nejlepší produkt vůbec!

    OdpovědětVymazat
  15. Prečo s nimi nie som rovnako spokojná??? Mám ich už asi vyše roka (po dlhom váhaní) v najtmavšom odtieni 4 Doré. Keďže som tmavší typ, zdali sa mi byť najvhodnejšie, ale spočiatku som bola maximálne sklamaná, lebo mi slúžili skôr ako lícenka s kopou trblietok. Potom som objavila chybu - používala som k nanášaniu tú hubku navrchu, na ktorej bolo príliš veľa púdru. Dala som perličkám druhú šancu a nanášam ich pekne krásne štetcom pohladeným perlami a je to už omnoho lepšie. No žiaľ, zatiaľ ešte neskáčem neopísateľnou radosťou :( (Napriek tomu pokukujem po ďalších limitkách, i tej vianočnej...)

    OdpovědětVymazat