úterý 7. ledna 2014

Kosmetické objevy a propadáky roku 2013 podle Radu

Hezké úterní ráno,

přestože nový rok již začal, tak bych se ještě ráda pozastavila u toho minulého a zhodnotila objevy, které si natrvalo vydobyly své místo v mé kosmetické výbavě a naopak zmínila propadáky, které leží na dně v zapomnění.

Začnu tou pozitivní stránkou věci, tedy mými oblíbenci.

Missha M Perfect Cover BB cream

Přestože jsem se hodně dlouho vyhývala BB krémům, tak mě letos jejich vlna zasáhla naplno. Zamilovala jsem si je a dá se říct, že jsem celý rok nepoužívala nic jiného. Maximálně si mě získal Perfect Cover od Misshy pro své lehčí přirozené krytí, super výdrž, pečující složky a především pro své odstíny,  které sedí i mě. Přes chladnější měsíce jsem používala odstín č. 23 a od května do října odstín č. 27, který krásně sedí mé opálené pleti. Více o tomto úžasném BB si můžete přečíst zde. 



 Sleek paletky očních stínů

Žádné oční stíny jsem nepoužívala tak často a ráda jako právě ty od značky Sleek. Myslím, že tři paletky ( Storm, Au Natural a Vintage Romance) mluví za vše. Nejen že paletky krásně vypadají, mají nádherné odstíny, které jsou skvěle nakombinované. Mimoto mají stíny skvělou měkčí konzistenci, minimálně práší a drží dlouhé hodiny. Už teď vím, že pouze u tří paletek neskončím!



Balzámky Crazy Rumors

Tyto 100% přírodní balzámy na rty bezmezně miluji a nedám na ně dopustit. V loňském roce jsem rty mazala především jimi a málokdy jsem je vyměnila za něco jiného. Spotřebovala jsem celkem pět různě voňavých ale stejně báječných kousků a další tři mám v zásobě. Nejen že božsky voní, mají parádní složení, ale báječně hydratují a na rtech vydrží dlouhé hodiny. Pokud si chcete o těchto malých zázracích počít více, tak vás odkážu na plnohodnotnou recenzi tady. 



Pískové laky STARS od Gabrielly Salvete

Pískový efekt byl loni velký hit a mě se zalíbil na první pohled. Myslím, že jsem většinu času nosila právě tyto úžasné pískáče od Gabrielly. Mají perfektní barvy, úžasně se lakují, bleskově zasychají a dlouho mi na nehtech vydrží. Pokochat se můžete zde a zde.



Saloos oleje

V roce 2013 jsem naplno podlehla kouzlu a rozmanitosti Bio olejů od značky Saloos. Oleje nahradily jak micelární vodu, denní i noční krém, tělový krém i vlasovou výživu. Make-up jsem odličovala hydrofilním olejem. Vyzkoušela jsem variantu Tea tree – meduňka a Argan revial a oba jsou báječné. Make-up krásně odlíčí, stáhne voděodolnou řasenku i linky, pleť vyživí a zanechá jí čistou a vláčnou. Ráno jsem pleť hýčkala bio arganovým olejem, který se rychle vsakoval, proto jsem ho používala právě ráno pod BB krém. Večer jsou používala hutnější konopný olej, který skvěle hydratoval, regeneroval a urychloval hojení pupínků. Byl báječný, rozhodně si jej pořídím zase. Největší spotřebu jsem měla ale kokosového oleje. Používala jsem jej především na tělo po opalování. Překrásně voněl, pokožce dodal potřebnou vláhu a výživu. Skvělý byl také jako vlasový zábal nebo jako výživa konečků vlasů. Opravdu všestranný pomocník. Takže loni jsem olejovala o sto šest. Pokud máte zájem si počít, tak recenzi na arganový a konopný olej najdete zde. 



Dermacol Lip Seduction

Tyto rtěnky máme s Maru shodně v oblíbencích za loňský rok. A řekla bych že oprávněně. Rtěnky jsou super. Mají nádherná barvy, fajn konzistenci a slušnou výdrž. Více o nich zde.



Hakuro štětce

Tyto tři štětce jsou parádní. Nejen, že hezky vypadají, ale jsou velmi kvalitní a cenově dostupné. Jsou hezky husté, neuvěřitelně jemné a skvěle se s nimi pracuje. Podrobná recenze je zde.



Sudocream

Tento zázračný kelímek jsem objevila díky blogům a jsem za to neskutečně ráda. Tento hutný bílý krém mi pomáhá s hojením pupínků, zmírňuje zarudnutí či jiné podráždění. Zaslouženě si vydobyl místo v mé kosmetické výbavě, kde navždy bude mít čestné místo.



Nubian Heritage African black soap

Proslulé pleťové mýdlo s obsahem aloe, výtažků z ovsa a vitamínu E bojuje proti akné, pleť úžasně vyčistí a detoxikuje. S ničím jiným jsem nepociťovala tak důkladně vyčištěnou pleť jako s tímto mýdlem. Pleť je čistá, lehce stažená, ale není vysušená. Rovněž mám pocit, že i pupínků se mi dělá méně. Mýdlo používám 2x denně téměř půl roku a skoro ho neubylo. Rozhodně doporučuji. Recenzi na něj najdete zde.



To by byly mé hlavní kosmetické objevy roku 2013. Ale ani loňský rok se neobešel bez nějakých těch propadáků. Naštěstí jich nebylo moc. Překvapivě je hodně z těch propadáků produkt na rty. Ale začnu lakem na nehty. 

Maybelline Colorama Vintage Leather

Jako největší propadák vidím, tento hodně nepovedený lak od Maybelline z jejich limitované kolekce, která měla imitoval kožený vzhled. Nejen, že se lak šíleně lakoval, pruhoval, dělal díry, stahoval barvu. Rovněž výsledný matný „ala kožený „ efekt se mi absolutně vůbec. Lak obsahuje nějaké šupinky, jejichž význam jsem nepochopila, ty dělají na nehtu divné shluky a povrch nehtu je tak nerovný. Výdrž laků byla taktéž mizerná.



MUA Kiss Proof Lip Stain

Tento fix na rty je naprosto k ničemu. Nejen, že barva není na rtech téměř vidět, ale po nanesení nepříjemně lepí, divně smrdí a chutná, ale co je nejdůležitější, tak absolutně nedrží. Do půlhodiny nevím, že bych si něco na rty nanesla. Navíc rty vysušuje, takže rozhodně nebrat.



Essence Stay Matt Lip Cream

Vím, že tato matná barva na rty od Essence je v blogosféře docela chválená, ale mě absolutně nesedla. Barva hodně zalézá do vrásek, zvýrazňuje sebemenší šupinky, rty docela vysušuje a hlavně má mizernou výdrž. Plus dávám za hezkou vůni a celkem pěkný matný efekt, přesto výrobek řadím do propadáků.



E.L.F Jumbo tužky na oči

Tužky na oči od Elfu mají sice krásné barvy a praktické balení na šroubování, ale tím veškerá pozitiva končí, neboť tužky na očích vůbec nedrží a to ani s bází. Řekla bych, že do půl hodiny je barva slitá nebo rozmazaná. Ani jako podklad nejsou tužky moc použitelné. Takže za mě velké NE.



Maybelline Color Whisper

Všichni horlivě očekávali příchod těchto velmi oblíbených barevným balzámů na rty do českých drogérií. Ani já nebyla vyjímkou, bohužel mě balzám hodně zklamal. Má sice krásnou nude barvičku, relativně slušnou pigmentaci, ale vůbec nehydratuje, naopak lehce vysušuje a šíleně zalézá do vrásek. Výdrž na rtech je taky bohužel o ničem. 



Tak a dostaly jsme se na samotný závěr. Doufám, že se vám článek líbil a třeba vás inspiroval co stojí za to si pořídit a co naopak nekupovat.


R. 

9 komentářů:

  1. Tak ja naopak mam Color whisper v oblibene kosmetice, mam dva odstiny a jsou super. Oleje od Saloos ted take pouzivam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě naopak nesedl, ale jsem ráda, že tobě vyhovuje. Možná se to liší odstín od odstínu. Ten můj tělový 720 mi dost leze do vrásek i výdrž má mizernou, proto je alespoň pro mě v propadácích.

      Vymazat
  2. Na tenhle BB cream se už delší dobu dívám a snad i brzy pořídím:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu určitě doporučit. Mám spotřebované malé 20ml balení odstínu 23 a téměř spotřebovaných 50 ml č.27 a stále je mým number 1 :)

      Vymazat
  3. Tyjo v oblíbencích toho máme dost společného - Sleek paletky (nejvíc se těším na Garden of Eden), hakuro štětce, oleje od Saloosu atd :)

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jde alespoň vidět, že jsou to hodně oblíbené výrobky. Garden of Eden jsem viděla a je krásná :)

      Vymazat
  4. ježiš ten Maybelline lak je fakt hnusný! četla jsem negativní ohlasy, ale vlastně jsem ho nikde neviděla na nehtech (kromě reklam, haha) a je to horší, než jsem čekala! a ten MUA fix jsem měla a naštěstí mi po týdnu vyschnul :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten lak je něco příšerného, už dlouho jsem nic tak hnusného neviděla :D Jinak Mua fixu jsem už dlouho nezkoušela, tak je možné, že už je taky suchá :D

      Vymazat
  5. Ja som este tu Mua fixku neotvorila, tak snad neuschne kym ju vobec otvorim :)

    Pozyvam na Nobilis Tilia Giveaway! Tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat