čtvrtek 12. prosince 2013

Došlo nám - listopad 2013 - Maru

Krásný čtvrtek všem,

dneska to u nás vypadá spíš na dušičkové počasí než na prosinec, kdy má spíše sněžit a má vládnout vánoční atmosféra. Nějak mi letos připadá, že Vánoce nepříjdou, ještě nemám tu pravou vánoční náladu, která u mne většinou vypuká první adventní nedělí. No ale dost už o mojí mizerné náladě - dnes mám pro Vás tady shrnuté výrobky, které jsem dopotřebovala v měsíci listopadu. Kromě dekorativky, která snad skoro spotřebovat nejde, Vám ukážu zástupce každé kosmetické sekce. Mám tu něco z vlasovky, pleťovky i tělovky a dokonce i jednu zubní pastu.


Takže co tu dneska máme? Ochranný sprej před teplem - Schwarzkopf Taft (mini recenze zde), dále šampón od Johna Friedy Sheer Blonde, lak na vlasy opět od Schwarzkopf Taft Power, hydrofilní odličovací olej Argan Revital od Saloosu, plátýnkovou masku od Skin79 Aloe Fresh, zubní pastu Marvis Whitening mint, micelární vodu od Biodermy ve verzi Sébium a poslední výrobek je sprchový gel Cien s vůni limetky.

Tak dneska začnu souhrn vlasovkou - jako první tu mám termofixační sprej od Schwarzkopf (cena asi 100 Kč/250 ml), na který tu už byla recenze, ale přece jen shrnu, že jsem s tímto ochranným sprejem byla spokojená. Sice používání ochranného spreje před teplem moc na vlasech vidět nejde, ale přece jen mám o své vlasy strach a když je trápím žehlením, fénováním a kulmováním, tak chci vlasům dopřát nějakou ochranu. Dalším z dopotřebovaných výrobků je šampón od Johna Friedy Sheer Blond (cena asi 250 Kč/250 ml). Tento šampón je určen výhradně na blolnd vlasy a má barvu zesvětlovat a udržovat studený tón vlasů. Já jsem s tímto šampónem maximálně spokojená, tento konkrétní mám asi rok a používám ho pravidelně 1x týdně a teprve teď jsem jej spotřebovala. Šampón dost pění, pěkně vlasy umyje a navíc i příjemně voní. Akorát ta cena je u nás trochu vyšší, navíc se dá koupit asi jen online. Ale i přes to ho musím blondýnkám doporučit! Posledním výrobkem na vlasy je extra tužící lak Power od Schwarzkopf Taft (cena asi 100 Kč/250 ml). Tento lak má zanechat účes jemný na dotek a s extra silnou fixací bez slepených vlasů. Ovšem v tomhle lak docela lže. Když jsem si účes přelakovala, byly vlasy slepené a jemné na dotek také nebyly. Vím, že většina laků slepuje, ale tenhle slepoval vážně extrémně, dělal z vlasů prakticky rampouchy. Tenhle lak si už nikdy nepořídím. Jakou zkušenost s ním máte vy?


Teď jsou na řadě výrobky na tvář. Mám tady prázdnou micelárku od Biodermy Sébium - ta stojí přibližně 400 za půl litru vody. Téhle micelárky jsem právě spotřebovala asi 3 balení a vždycky mám tuhle velkou láhev asi na rok. Je pravda, že se micelárkou neodličuji, ale používám jí spíš na dočištění pleti po odlíčení čistícím mýdlem nebo odličovací pěnou. Micelárka Sébium jemně voní, je na pleti příjemná a nelepí. Voda je to hypoalergení a neměla by štípat ani při odličování očního makeupu a také odlíčit i voděodolné líčení. Tahle micelárka je pro mne nejlepší vůbec a žádnou jinou jsem neshledala tak výbornou. V měsíci listopadu jsem také vyzkoušela jednu plátýnkovou masku od značky Skin79 s aloe vera, tato maska stojí na internetu přibližně kolem 30 Kč a je na jedno použití. Pokud jste se s plátýnkovou maskou ještě nesetkaly, tak je to maska z plátna, která je vykrojená podle předlohy obličeje. Toto plátno je napuštěno pěstící složkou a je třeba jej aplikovat na vyčištěný obličej, kde je masku třeba nechat působit 15 min a po době působení zbývající tekutiny z masky do pleti vmasírovat. Já mám tedy variantu s aloí a má hydratovat a vyhlazovat pleť. Ovšem nevšimla jsem si žádného účinku masky, akorát jsem si během aplikace hezky zarelaxovala. O hydrofilním odličovacím oleji od Saloosu jste mohli číst už v tomhle článku od Radu - Moje současná odličovací/čistící rutina. Cena tohoto oleje je opět něco okolo stovky a lahvička má 50 ml. Arganový revitalizační odličovací olej odlíčí vážně všechen makeup dokonale, nezalekne se před ničím ani před voděodolnými malovátky. Vůně tohoto oleje je taková přírodní spíš bych řekla, že bylinková. Olej mi vyhovoval, ale příště se vrátím k jeho levandulovému sourozenci, ale to jen kvůli vůně, protože její vůni miluju.


Poslední dva výrobky jsou zástupci tělových čističů a to sprchový gel a zubní pasta. Tyhle přípravdy jsem do naší rubriky Došlo nám zahrnovat nechtěla, protože se jedná o věci, které jsou součástí běžné denní hygieny, ale oba výrobky jsem chtěla zmínit kvůli jejich účinnosti. Sprchový gel značky Cien z Lídlu (asi 20 Kč/300 ml) je nejlepší sprcháč, který jsem si kdy koupila! Má příjemnou limetkovou vůni a také obsahuje olej z limetek, díky ním skvěle pleť hydratuje a už není ani třeba používat žádná tělová mléka a másla. Navíc za dvacku, kterou stojí se vážně vyplatí si jich pár koupit do zásoby. Zato zubní pasta Marvis Whitening mint je pro mne naopak úplný propadák. Cena je 290 Kč za 75 ml. Nečekala jsem, že by zuby viditelně vybělila, ale po použití téhle pasty jsem ani neměla pocit umytých zubů. To mi omnoho víc vyhovuje zelená verze Extra mint. Co musím pochválit je hezký retro design pasty.

Už jsem Vám ukázala všechny výrobky, které jsem v listopadu vyprázdnila a doufám, že se budete těšit na leden na prosincové pokračování naší rubriky Došlo nám.

Hezký čtrvtek a přežijte zdárně konec školního/pracovního týdne.

M.

2 komentáře:

  1. ten blond šampón mám a je vynikající, kupovala jsem ho teda v Rakousku a cena nebyla taky nic moc, 10 euro... i Sébium vodu používám, ne teda na oči, jen na obličej, a taky si ji nemůžu vynachválit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě Johna Friedu kupuju v Rossmannu v Polsku, mám štěstí, že jezdím do Polska každou chvíli pracovně, takže se mi tam ty nákupy vyplatí. A tam vychází myslím za 130 Kč v akci a za necelé 200 v běžné ceně. A co se týče Biodermy, ta mi příjde skvělá, od té doby, co mi došla používám micelárku Dermacol a ta mi šíleně rychle ubývá, asi za tři týdny, co ji používám, mám třetinu pryč, což je hodně a s tou senzibijkou na to nejsem zvyklá.

      Vymazat