neděle 8. září 2013

MAKEUP ACADEMY – paletka očních stínů Glamour Days

Krásné nedělní ráno,

věřím, že většina z vás jistě o britské kosmetice Makeup Academy (MUA) již mnohé slyšela, nebo jí má dokonce sama vyzkoušenou. Jelikož i my vlastníme pár kousků této kosmetiky a za nedlouho se rozběhne český e-shop makeupacademy.cz, rozhodly jsme se udělat pár recenzí právě na produkty této značky. Proto se teď můžete, každou neděli až do spuštění e-shopu, těšit na recenzi paletek stínů, tužek na oči a tvářenky.

Mezi nejznámější a nejoblíbenější produkty MUA patří bezesporu jejich paletky očních stínů. Proto bych vám chtěla dnes představit právě jednu z paletek a to v odstínu Glamour Days.


Oční stíny jsou umístěny v plastové paletce o rozměrech 14x7 cm. Paletka vypadá celkem obyčejně, přesto je docela pevná, ovšem nějaké to ošoupání je na paletce již vidět, ale není to nic hrozného. Všechny nápisy jsou stále dobře viditelné. Má klasický "zacvákávací" mechanismus, který dobře drží a určitě nehrozí nežádoucí samovolné otevření paletky. Na tomto obalu se mi líbí průhledné vrchní víčko, kdy krásně vidíte které odstíny paletka obsahuje. 

Paletka obsahuje 12 očních stínů, z nich jsou 3 matné a ostatní  třpytivé. Stíny mají krásně jemnou máslovou konzistenci.  Pigmentace stínů je velmi dobrá a to jak u matných, tak i světlejších odstínů. Stíny jsou jemně mleté, krásně se s nimi pracuje a řekla bych, že téměř nepráší. Výdrž stínů můžu posoudit pouze s bází, neboť mám poměrně mastná víčka a stíny bez báze zásadně nepoužívám. S bází stíny drží celý den, nijak se neslévaní ani neopadávají.

 A teď už pojďme na ukázku jednotlivých odstínů.


Horní řada zleva

světlý béžovo-zlatavý stín, tyrkysový se zlatými odlesky, tmavě failový až burgundy odstín, matný světlounce růžový (lososový) odstín, matný světle hnědý stín a středně modrý stín

ve stínu

na slunci

Dolní řada zleva:

zářivý středně fialový stín, středně růžový stín, teplý zlatý stín, matný tmavě hnědý stín, teplý středně hnědý stín, světle zlatý stín 
ve stínu
na slunci
 Celkové hodnocení : 5/5

značka: Makeup Academy
hmotnost: 9g
cena: 4 libry nebo 165 Kč - 199 Kč
dostupnost : oficiální e-shop muastore.co.ukkosmeticky-svet.czmakeupshop.czgalaxieprani.cz

Mě si paletka získala krásnými odstíny, skvělou konzistencí i pigmentaci a proto jí dávám plný počet bodů.  Řekla bych, že i cena je na počet stínů v paletce velmi příznivá, což je další plus paletky. Paletce by se dalo vytknout jen "lacině" vypadající balení, jinak se mi zdá naprosto dokonalá. Určitě doporučuji vyzkoušet.

Vlastníte nějaké MUA paletky? Jak jste spokojené?

R. 

8 komentářů:

  1. Já mám od MUA dvě paletky - Undress me too a Pretty Pastels... a z té Undress me too jsem nadšená, využívám ji téměř denně, zatím co s tou pastelovou jsem se ještě nelíčila. Všechny barvy jsou na mě takové světlé. Přijdou mi spíš jako pod obočí... :)
    Jinak paletka Glamour Days se mi moc libí, ale asi bych některé barvy nevyužila... :))

    Jane´s colours

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pěkná paletka, ovšem taky některé barvy využívám více než jiné ;-). S Pretty Pastels nemám zkušenosti, ovšem Maru jí vlastní, tak snad přinese nějaké postřehy ona.

      Vymazat
  2. jednu MUA paletku mám a to Glitterball, spokojená jsem ale moc! Jedna z nejlepších paletek :)
    krásná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, mě se právě glitterball taky moc líbí, budu si muset rozšířit sbírku :)

      Vymazat
  3. od MUA zatial nič nemám, ale určite niečo chcem, aj táto paletka sa mi páči :)
    OhLaLilac

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ať si vybereš jakoukoli paletku, tak věřím, že budeš spokojená, neboť mi přijdou vážně kvalitní a za dobrou cenu :)

      Vymazat
  4. Láká mě nejvíc Glamour Nights... ale vzhledem k tomu, že si asi dřív pořídím něco od Sleeku, tak nevím, jestli by se mi ty barvy pak už neopakovaly...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Glamour Nights má taky krásné barvy a od Sleeku taky plánujeme nakoupit další paletky, protože jsou rovněž skvělé

      Vymazat